Skip to main content
Haarwerken

Denkbeeldige drempel

Denkbeeldige drempel

Stel… Je hebt dun haar.

Op een dag weet je het, je kan er niet om heen, je bent jezelf continu bewust dat je haar uitvalt en dunner wordt. Het haar verandert en je hebt geen idee hoe het komt. Je krijgt er geen vat op. Óf misschien weet je wél waardoor het komt of heb je een vermoeden…… Maar ook hier komt iedere keer de vraag, komt mijn haar terug? Wat kan ik er aan doen? Hoe kan ik mijn dunne haar én dus mijn hoofdhuid het beste camoufleren? Je beseft je inmiddels dat alles om je haar draait, wat je ook doet, je denkt altijd; “Wat ziet een ander van mijn dunne haar?!”

Hoe komt dit?

Dit komt vooral voor als het haar langzaam steeds dunner wordt, door bijvoorbeeld een mannelijke vorm van kaalheid; Alopecia Androgenetica. Door de veranderende hormoonhuishouding raakt de hoeveelheid uitvallende haren en nieuw groeiende haren uit balans waardoor de hoofdhuid in een specifiek patroon steeds meer zichtbaar wordt.

Ik ben mezelf heel erg bewust van de ‘hoge drempel’ die klanten over moeten stappen als ze voor het eerst onze haarwerksalon binnen komen. Vaak gaat hier een heel proces aan vooraf, één of meerdere bezoeken aan de huisarts en/of dermatoloog. Websites bezoeken, eens langs rijden en overleggen met een partner, vrienden / vriendinnen of andere naasten. Voordat er daadwerkelijk de telefoon gepakt wordt voor het maken van een afspraak! Ik hoor zo vaak van mensen dat zij zich al lange tijd, soms zelfs jaren, onzeker voelen over hun haar.

Veel klanten vertellen dat zij hun leven bewust of onbewust zijn gaan aanpassen en heel hun doen en laten afgestemd is op het, ‘verbergen hoe onzeker zij zijn over hun haar. Vaak zit het haar perfect geföhnd of in model gebracht. Kleding en vaak ook de make-up zien er heel verzorgd uit om te compenseren wat zij op hun hoofd missen. In een restaurant willen ze zo zitten dat er niemand achter hen langs kan lopen, als er foto’s gemaakt worden, zorgen ze heel subtiel dat zij daar nooit op staan. Of wordt de foto zó genomen dat er geen zicht is boven op het hoofd. Als ze ergens binnen komen waar de verlichting uit plafondspots bestaat, gaan ze zo strategisch zitten dat de reflectie van het licht niet boven op hun hoofd te zien is. Zo kan ik wel doorgaan met allerlei aanpassingen, trucs die vrouwen met dun haar hebben, om maar niet te laten zien aan de buitenwereld hoe erg het is en hoeveel moeite ze daar mee hebben. Misschien vind ik dat wel het meest schrijnende en het verdrietige als ik dit soort klanten in de salon krijg. Het continue bewustzijn van dat dunne haar en dat dat een allesoverheersend gevoel geeft bij alles wat ze doen.

Voor mij is het heel makkelijk om te zeggen dat daar heel veel mooie oplossingen voor zijn, die prachtig verwerkt kunnen worden in en met het eigen haar. Ook zijn er heel veel verschillende bevestigingsmethoden. Het kan zelf op en af gezet worden, d.m.v. clips. Het kan semi-permanent vastgezet worden met tape, dat blijft een aantal dagen zitten. En dan is er nog de permanente bevestiging. Dan wordt het haarstuk 1 keer in de 5 á 6 weken in de salon verwisseld.

Dan hebben we het nog niet over de mogelijkheden qua haar. Soms kan synthetisch haar een prachtige oplossing zijn, bij anderen juist echt haar of een nieuw soort kunstvezel die bijna gelijk is aan echt haar.

Ik nodig je van harte uit om eens rustig rond te kijken op onze site of maak een vrijblijvende afspraak in de salon. Het leven is te mooi om daar niet volop van te kunnen genieten omdat je niet blij bent met je haar. want daar kunnen we echt een oplossing voor vinden die bij jou past!

Kunnen we je ergens mee helpen?

“Ben jij door omstandigheden toe aan een heel of gedeeltelijk haarwerk? Dat is natuurlijk niet niks en wij kunnen dan ook heel goed begrijpen als je met allerlei vragen zit. Weet dat wij je graag op weg helpen, du neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord of nodigen je van harte uit in onze haarwerksalon.”

Laura van den BergEigenaar en haarwerkspecialist